مصاحبه دکتر فطورچی معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی غذا
هیچ کشوری و هیچ نهادی به تنهایی نمیتواند به تغذیه سالم برای همگان دست پیدا کند
یک رژیم غذایی سالم نه تنها موضوعی مربوط به انتخاب فردی است، بلکه یکی از پایههای توسعه پایدار و سلامت عمومی به شمار میرود...
به گزارش واحد روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملارد، مطاحبه با دکتر مژگان فطورچی معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی غذا ۱۶ اکتبر، در 24 مهرماه 1404 انجام شد.
روز جهانی غذا هر سال در ۱۶ اکتبر برگزار میشود، در سالروز تأسیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)؛ سازمانی بینالمللی که در سال ۱۹۴۵ با هدف مبارزه با گرسنگی، بهبود تغذیه و ارتقای کشاورزی پایدار تأسیس شد. این روز فرصتی است برای جلب توجه جهانیان به اهمیت امنیت غذایی، تغذیه سالم و پایداری سیستمهای غذایی. در سال ۲۰۲۵، FAO شعار «دست در دست هم برای غذاهای سالمتر و آیندهای بهتر» را برگزیده است. این شعار بر همکاری میان دولتها، بخش خصوصی، نهادهای مدنی و مردم سراسر جهان تأکید دارد تا با هم بتوانیم نظامهای غذایی عادلانهتر، پایدارتر و سالمتری بسازیم.
چرا «غذاهای سالمتر»؟ یک رژیم غذایی سالم نه تنها موضوعی مربوط به انتخاب فردی است، بلکه یکی از پایههای توسعه پایدار و سلامت عمومی به شمار میرود. بر اساس تعاریف FAO و WHO: • رژیمهای سالم، متنوع، ایمن، متعادل و کافی هستند، به گونهای که نیازهای تغذیهای همه افراد در تمام مراحل زندگی را تأمین کنند. • غذاهای سالم باید دارای تأثیرات زیستمحیطی پایین باشند، احترام به تنوع زیستی را حفظ کنند و از منابع طبیعی به شکل پایدار استفاده نمایند. • یکی از موانع عمده، هزینه و دسترسی به غذاهای سالم است؛ بسیاری از مردم در جهان قادر به تأمین هزینه رژیم غذایی سالم نیستند.بنابراین تلاش برای ارتقای دسترسی عمومی به غذاهای سالم و توانمندسازی جوامع در انتخابهای بهتر غذایی، از اهداف کلیدی FAO است.
نقش «همکاری دست در دست»
شعار امسال بر این باور استوار است که «هیچ کشوری و هیچ نهادی به تنهایی نمیتواند به تغذیه سالم برای همگان دست پیدا کند». همکاری بینبخشها و بینالمللی، تبادل فناوری، انتقال علم و حمایت سیاستی نقش اساسی دارد: • دولتها و نهادهای بینالمللی باید سیاستها و چارچوبهایی فراهم کنند که تولید، توزیع و مصرف غذاها را به سمت پایداری سوق دهد.• بخش خصوصی، کشاورزان، تولیدکنندگان فرآوردههای غذایی و فروشندگان باید در مسیر نوآوری و رعایت استانداردهای تغذیهای و زیستمحیطی مشارکت کنند. • آموزش عمومی، اطلاعرسانی و توانمندسازی مصرفکنندگان به انتخاب آگاهانه غذا نیز اهمیت بسیار دارد.روز جهانی غذا فرصتی برای تأمل و بسیج همگانی اسن. اگر هر یک از ما،در مقام فرد، خانواده، سازمان یا کشور , با هم دست در دست هم حرکت کنیم، میتوانیم به جهانی برسیم که در آن همه افراد به غذاهای سالمتر دسترسی دارند و نسلهای آینده در آیندهای بهتر زندگی میکنند.













کامنت