جلسه آموزشی اقدامات بهداشت محیط در ایام محرم و صفر
ارائه نکات آموزشی در خصوص جلوگیری از خطرات احتمالی و آلودگی مواد خوراکی در ایام محرم حسینی
دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری های واگیر نظیر اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه، آبریزش بینی و... از ادامه فعالیت خودداری نمایند...
351279.mp3
ارائه نکات آموزشی در خصوص جلوگیری از خطرات احتمالی و آلودگی مواد خوراکی در ایام محرم حسینی
جلسه آموزشی اقدامات واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملارد با حضور دکتر مژکان فطورچی معاون بهداشت و جمعی از نمایندگان ادارات شهرستان مورخ ۱۱ تیرماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات شبکه بهداشت برگزار شد.
در این جلسه مهندس خدیجه پوربابا کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام عزای حسینی، و برپایی تکایا و هیئات مذهبی نکات آموزشی را در خصوص جلوگیری از خطرات احتمالی و آلودگی مواد خوراکی در این ایام بیان نمودند.
ایشان ضمن تشکر از همه مدعوین حاضر در جلسه، درخواست کردند که نکات اشاره شده را در گروه های مرتبط با سازمان یا ارگان های زیربط به اشتراک بگذارند.
نکات مطروحه در این جلسه به شرح ذیل میباشد:
کلیه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند.
رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت هرگونه پخت وپز در مکان های دارای شرایط بهداشتی صورت پذیرد.
مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد. توصیه می شود از مواد غذایی بسته بندی شده دارای تأییدیه بهداشتی استفاده شود.
از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده دارای تأییدیه از سازمان دامپزشکی استفاده شود.
از ذبح و قربانی در معابر عمومی و پخش خونانه و سایر فضولات در محیط خودداری شود.
از نمک های ید دار بسته بندی شده دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود.
از روغن های خوراکی ترانس پایین و دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود.
از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری گردد.
در صورت لزوم، مواد غذایی آماده و پخته شده باید در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد یا بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری شود. (مانند نگهداری روی شعله خیلی کم و یا نگهداری در گرمخانه ثابت یا سیار)
غذای بسته بندی شده در دمای محیط بیش از دو ساعت نگهدای نشود.
از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم خودداری شود.
از آب آشامیدنی شبکه های آبرسانی و یا آب های بطری شده استفاده گردد.
از ظروف یکبارمصرف مناسب و دارای مجوز از وزارت بهداشت، استفاده شود.
تا حد امکان آب، شربت و یا شیر دارای بسته بندی و مجوز از وزارت بهداشت در بین دسته های عزاداری توزیع شود.
سرویس های بهداشتی به طور منظم شستشو و ضدعفونی شود. وجود مایع دستشویی الزامی است.
زباله های تولیدی به صورت مستمر جمع آوری و منتقل گردد. در ایستگاه های صلواتی حتماً سطل آشغال با گنجایش لازم و دارای کیسه زباله قرار داده شود.
با اطلاع رسانی مناسب از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری گردد.
دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری های واگیر نظیر اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه، آبریزش بینی و... از ادامه فعالیت خودداری نمایند.
:

