مهارت های فرزندپروری
آموزش مهارت های فرزندپروری پیشگیرانه
با گذر از کودکی به نوجوانی از دغدغه های والدین در مورد تندرستی و سلامت جسمی فرزندان کاسته شده و توجه به رفتار نوجوان و مشکلات رفتاری احتمالی او فزونی می یابد وگهکاه رنگ نگرانی به خود می گیرد مادران و پدران...
با گذر از کودکی به نوجوانی از دغدغه های والدین در مورد تندرستی و سلامت جسمی فرزندان کاسته شده و توجه به رفتار نوجوان و مشکلات رفتاری احتمالی او فزونی می یابد و گهگاه رنگ نگرانی به خود می گیرد مادران و پدران در جستجوى راهکارهایى بر مى آیند که نوجوانان را به سلامت ازمخاطرات این دوران گذر دهند.
خانواده مهمترین محیط براى پیشگیرى از مشکلات رفتاری از جمله سو مصرف مواد بوده و والدین موثرترین افراد زندگى نوجوانان هستند.
آنان از ابتداى زندگى مهمترین الگوى رفتارى فرزندان محسوب می شوند، از دیگر سوی مطالعات علمی به یقین نشان داده است بهترین زمان براى پیشگیرى اولیه از مصرف مواد کودکى و نوجوانى، یعنی سال هاى زندگى فرد در کنار والدین است.
پژوهش هاى متعدد اثبات کرده است اگر پیشگیری از طریق خانواده باعث به تعویق افتادن اولین تجربه ی سیگار یا هر ماده دیگری باشد یا به عبارت دیگر خانواده ها فرزندانشان را بدون تجربه مواد به هجده سالگی برسانند، شانس ایجاد مشکلات جدى سوء مصرف مواد و اعتیاد در سال های بعدى زندگى کاهش مییابد. مهارت های پیشگیرانه مهارت هایی است که صرف نظر از جنبه پیشگیرانه از اعتیاد، به طور عام به استحکام و ثبات خانواده، ارتباط مناسب اعضای خانواده با یکدیگر و رشد و تکامل سالم فرزندان می انجامد. بد نیست در اهمیت پیشگیری اولیه از سوء مصرف مواد در دوران کودکی و نوجوانی به این نکته هم اشاره کنیم که برخی پژوهش ها نشان داده است مصرف مواد در این دوران می تواند بر مغز فرد که هنوز دوره رشد و تکامل آن کامل نشده است تاثیرات برگشت ناپذیر بگذارد.
مورخ 7 خرداد 1402، جلسه آموزشی «مهارت هتی فرزند پروری پیشگیرانه» به مناسبت هفته ی پیشگیری از دخانیات در پایگاه بسیج برگزار شد و کارشناس سلامت روان مرکز بهداشتی و درمانی حضرت ابوالفضل (ع) نکات لازم در این حوزه را به والدین نوجوانان 12 الی 17 سال آموزش داد.
کامنت