افسردگی در سالمندی
برگزاری جلسه آموزشی افسردگی در سالمندی
به مناسبت هفته سلامت جلسه آموزشی افسردگی در سالمندی توسط پرویزی کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت طالقانی...
به مناسبت هفته سلامت جلسه آموزشی افسردگی در سالمندی توسط پرویزی کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت طالقانی برای سالمندان در پایگاه راغب برگزار شد.
در ادامه به مختصری از مباحث این جلسه که در تاریخ 10 اردیبهشت 1402، تشکیل شد اشاره خواهیم کرد.
در میان افراد مسن افسردگی سالمندی، بیماری شایعی است اما باید توجه داشت که به معنای طبیعی بودن آن نیست. افسردگی در آمریکا ۶ میلیون نفر از افراد بالاتر از ۶۵ سال را درگیر می کند اما فقط ۱۰ درصد آن ها افسردگی را درمان می کنند. احتمالا به دلیل علائم متفاوت، این بیماری در بسیاری از سالمندان شناخته نشده است و با اثرات دارویی و بیماری های متعدد فرد اشتباه گرفته می شود.
عوامل خطر برای افسردگی از سالمندان چیست؟
عواملی که خطر افسردگی سالمندی را افزایش می دهند عبارتند از:
- زن بودن
- مجرد بودن به هردلیلی از جمله ازدواج نکردن یا بیوه شدن یا طلاق گرفتن
- نداشتن شبکه اجتماعی حمایتی مثل دوستان و خانواده و هم سن و سالان
- زندگی پر استرس
بیماری ها و شرایط جسمی مثل سکته، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، دیابت، سرطان، زوال عقل و دردهای مزمن احتمال افسردگی را بیشتر می کنند. علاوه بر این مسائل دیگری در افراد مسن دیده می شود.
- داروهای خاص یا ترکیبی از داروها
- آسیب های بدنی (مثل قطع عضو، جراحی برای درمان سرطان و حمله قلبی)
- سابقه خانوادگی (اختلال افسردگی شدید)
- ترس از مرگ
- تنها زندگی کردن و انزوای اجتماعی
- تجربه ناموفق خودکشی
- دردهای مزمن یا شدید
- داشتن سابقه افسردگی
- فوت عزیزان
- سوء مصرف مواد مخدر
- بیماری های خاص
چه روش های درمانی برای افسردگی سالمندان وجود دارد؟
چندین گزینه برای درمان افسردگی در دسترس است. از جمله: دارو درمانی، روان درمانی یا مشاوره و درمان با الکتروشوک یا سایر روش های جدیدتر مثل تحریک مغز. با توجه به علائم و شدت بیماری و همینطور صلاحدید پزشک متخصص درمان های ترکیبی یا یکی از آن ها تجویز می گردد.
داروهای ضد افسردگی چگونه افسردگی سالمندان را تسکین می دهند؟
مطالعات نشان می دهد داروهای افسردگی برای سالمندان ممکن است مفید باشند اما مثل بیمار های جوان موثر نباشد. همچنین خطر عوارض جانبی در سالمندان هم باید با دقت بررسی شود. به عنوان مثال، بعضی از داروهای ضد افسردگی قدیمی مانند آمی تریپتیلین و ایمی پرامین می توانند آرامش بخش باشند. اما ممکن است باعث سرگیجه و افت فشار خون ناگهانی گردد که منجر به سقوط و شکستگی خواهد شد.
علاوه بر این داروهای ضد افسردگی در سالمندان بایستی با دوزهای پایین شروع شود که در طولانی مدت اثرگذار خواهد بود. به طور کلی طول دوره دمان در افراد مسن طولانی تر خواهد بود.
کامنت