فرایندهای سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس
برگزاری کارگاه آموزشی یک روزه فرایندهای سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس
کارگاه آموزشی ( ورک شاپ )یک روزه ویژه نیروهای جدیدالورود مراقب سلامت به همت واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان ملارد برگزار شد. این کارگاه آموزشی که مورخ 8 دی 1401، تشکیل شد، با رویکرد کیفی سازی با محوریت...
کارگاه آموزشی ( ورک شاپ )یک روزه ویژه نیروهای جدیدالورود مراقب سلامت به همت واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در سالن جلسات شبکه بهداشت و درمان ملارد برگزار شد.
این کارگاه آموزشی که مورخ 8 دی 1401، تشکیل شد، با رویکرد کیفی سازی با محوریت جامع و فشرده محور به جای تک محوری و با هدف انتقال جدیدترین اطلاعات دستورالعمل ها، بوکلت ها، بخش نامه ها و آئین نامه ها و راهنمای بالینی و برنامه اجرایی تیم سلامت ویژه سطح اول ارائه خدمات(غیرپزشک)، برای دو گروه سنی نوجوانان 5-17 سال و جوانان 29-18 سال و اماکن تجمعی مربوط به این گروه های سنی خاص نظیر مدارس و دانشگاه ها برپا شد.
کارشناسان سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در این کارگاه توضیحات مبسوط فرآیند خدمات رسانی به گروه های هدف را ترسیم کردند و در ادامه فرج اللهی کارشناس مسئول این واحد به اهمیت خدمات حوزه نوجوانان و جوانان پرداخت و با بیان اینکه امروزه سرمایه گذاری بر روی سلامت این قشر در محیط های آموزشی به عنوان یکی از مهم ترین مداخلات نظام های سلامت مطرح می باشد گفت: سازمان جهانی بهداشت نیز این مهم را در قالب یک برنامه فراگیر به نام « مدارس مروج سلامت » در حوزه ارتقای سلامت نوجوانان و بعدها جوانان توصیه کرده است. لذا بررسی شاخص های ارتقای سلامت در مدارس ابزار بسیار مناسبی برای سنجش اثربخشی مداخلات سلامت در حوزه سلامت نوجوانان و جوانان در کشور محسوب شده که می توان قبل از تشدید مشکلات سلامتی در این گروه سنی، ابزارهای پیشگیری از آن را طراحی و با سرمایه گذاری لازم موجبات کاهش بار بیماری ها را فراهم کرد.
وی افزود: هدف نظام مراقبت مدرسه محور، روزآمد کردن اطلاعات سلامت در دانش آموزان مدرسه، والدین و پرسنل مدارس است و سپس یکی از مهم ترین ابعادی که مورد بحث قرار می گیرد، آموزش مفاهیم سلامت در مدارس است، چرا که یکی از شاخص های مهم مداخلات سلامت در محیط های آموزشی بوده و از آنجایی که مدارس تاثیر بسیار زیادی در رشد و تکامل کودکان دارند و آموزش را باید از سنین پیش از مدرسه و سپس مدرسه آغاز کرد، این مقوله در راستای کاهش بار بیماری ها در سنین میانسالی و سالمندی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس گفت: در تمامی کشورهای دنیا بیماری های مزمن غیر واگیر به ویژه بیماری های قلبی عروقی رتبه اول در مرگ و میر در تمامی سنین را به خود اختصاص داده اند، این بیماری ها عوامل خطر شناخته شده قابل تغییری دارند که پیشگیری از آن ها نیاز به فرهنگ خاص و آموزش هایی در رابطه با شیوه زندگی سالم را می طلبد که باید از سنین کودکی و نوجوانی و جوانی در نظر گرفته شوند، بنابراین تغییر در عوامل خطر آن از جمله مصرف دخانیات، رفتارهای تغذیه ای نامطلوب و بی تحرکی از مهم ترین اقدامات در پیشگیری اولیه در این رده سنی است که در بسته خدمات سلامت نوجوانان و جوانان به آن پرداخته شده است و خدمات در دوسطح پزشک و غیر پزشک به صورت رایگان هر 3 سال 1 بار به نوجوانان و جوانان ارائه می شود که در صورت شناسایی مشکل پیگیری از طریق سطوح مختلف نظام ارجاع :کارشناس تغذیه و کارشناس روان انجام می گیرد.
این کارگاه با تاکید بر فراخوان، اقناع سازی، ترویج و ترغیب مولفه های بهداشتی و توزیع خوراک های آموزشی میان مراقبین سلامت پایان یافت که اثربخشی کارگاه از طریق آزمون جامع فرایندهای سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در روزهای آتی بررسی خواهد شد.
کامنت