مطالب آموزشی

درباره شهرستان ملارد

شهرستان ملارد با مساحت ۹۶۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر یکی از شانزده شهرستان استان تهران است . این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و صفادشت می باشد که در غرب استان تهران واقع شده و از غرب و شمال با استان البرز ، از جنوب با شهرستان رباط کریم و شهرستان ساوه و از شرق با شهرستان شهریار مرز مشترک دارد . فاصله شهرستان ملارد تا مرکز استان ۵۰ کیلومتر است. تا سال ۱۳۸۸ شهرستان ملارد در تقسیمات کشوری یکی از بخشهای شهرستان شهریار محسوب میشد تا اینکه براساس مصوبه شماره ۱۹۰۹۴/ت۴۱۸۳۶ مورخ 1388/02/01 هیئت محترم دولت و ابلاغیه شماره ۱۷۶۹۴۹/۶۱۱ مورخ 1388/09/08 استانداری تهران ، با انتزاع از شهرستان شهریار به شهرستانی مستقل ارتقاء یافت. این شهرستان دو بخش مرکزی و صفادشت ، یک دهستان بنام اخترآباد و ۵۹ روستا دارد .

شرایط اقلیمی شهر ملارد با شهرستان شهریار کم و بیش یکسان است این ناحیه دارای  زمستان های سرد و خشک و تابستان های نسبتا گرم و خشک می باشد و بهترین فصل این ناحیه را می توان از اوایل فروردین تا اواسط تیر ماه دانست . میانگین بارندگی حدود ۳۰ میلیمتر است که با ریزش برف و باران تامین می شود . این شهر در مسیر بادهای موسمی شهریار قرار دارد که با سرعت نسبتا زیادی از شمال به جنوب می وزد .

  • 1403/09/16 - 20:34
  • - تعداد بازدید: 39
  • - تعداد بازدید کنندگان: 37
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم ( ۱۷ تا ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳) با شعار روغن مناسب،غذای سالم و خانواده سالم

مصاحبه با دکتر مژگان فطورچی معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان ملارد به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم

دفتر بهبود تغذیه جامعه در جهت ارتقاء سواد تغذیه ای جامعه هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور می کند که امسال نیز ...

342093.mp3 مصاحبه با دکتر مژگان فطورچی معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان ملارد به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم

مصاحبه با دکتر مژگان فطورچی به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه 1403 “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” در دنیای امروز که بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و چاقی رو به افزایش است، اصلاح شیوه زندگی به ویژه عادات غذائی مردم یک راهکار اساسی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ های غیرواگیر است و آموزش مردم در زمینه رژیم غذائی مناسب اولین قدم مثبت در راستای پیشگیری از این بیماری هاست در همین راستا دفتر بهبود تغذیه جامعه در جهت ارتقاء سواد تغذیه ای جامعه هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور می کند که امسال نیز همچون سنوات گذشته این پویش با هدف اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن و چربی ها و با تاکید بر شعار " روغن مناسب غذای سالم خانواده سالم " از تاریخ ۱۷ آذر تا ۳۰ آذر ماه با همکاری کلیه گروه های بهبود تغذیه در معاونت های بهداشت سراسر کشور و سازمانهای برون بخشی برگزار می شود. پویش ملی تغذیه 1403 با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” تلاش دارد تا آگاهی جامعه را درباره تأثیر انتخاب روغن‌های مناسب بر سلامت افزایش دهد و به اصلاح الگوهای تغذیه‌ای کمک کند. اهداف پویش: 1. فرهنگ‌سازی در خصوص نقش روغن‌ها و چربی‌ها در برنامه غذایی سالم: تأکید بر اهمیت مصرف چربی‌های مفید در رژیم غذایی. 2. اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها: تغییر دیدگاه‌های اشتباه در مصرف روغن‌های مختلف. 3. ترغیب به استفاده از روغن کانولا، زیتون و کنجد: معرفی فواید این روغن‌ها و تشویق به جایگزینی آن‌ها با روغن‌های ناسالم. 4. پیشگیری از بیماری‌های مزمن یا غیرواگیر: کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و چاقی با استفاده از روغن‌های مناسب. 5. ترویج استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی مخصوص: آگاهی درباره انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن غذا و کاهش آسیب ناشی از مصرف روغن‌های نامناسب. • سالانه بیش از 278,000 مرگ را می‌توان به مصرف چربی‌های ترانس تولید صنعتی نسبت داد. • مصرف چربی‌های ترانس خطر مرگ‌ومیر را تا 34 درصد افزایش می‌دهد. • سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند که کمتر از 1 درصد کل انرژی مصرفی روزانه از چربی‌های ترانس تأمین شود. مضرات استفاده از چربی‌های ترانس: • افزایش کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL). • افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی. • افزایش خطر دیابت نوع 2. • ارتباط مستقیم با بروز چاقی و التهاب مزمن. • اثرات منفی بر عملکرد کبد و افزایش احتمال سکته مغزی. فواید روغن‌های سالم: • روغن کانولا: • سرشار از امگا-۳ و امگا-۶ که برای سلامت قلب و مغز مفید است. • میزان پایین چربی‌های اشباع و نقطه دود بالا، مناسب برای پخت‌وپز و سرخ کردن. • روغن زیتون: • سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E. • کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب. • مناسب برای سالادها و پخت غذاهای ملایم. • روغن کنجد: • حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و آنتی‌اکسیدان. • کمک به کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب. • مناسب برای پخت‌وپز سبک و افزودن طعم به غذاها. نکته مهم در سرخ کردن غذا: برای حفظ سلامت خانواده و کاهش اثرات مضر روغن‌ها، حتماً از روغن‌های سرخ‌کردنی مخصوص استفاده کنید. این روغن‌ها به دلیل نقطه دود بالاتر و پایداری بیشتر در برابر حرارت، گزینه‌ای سالم‌تر برای سرخ کردن غذا هستند. چرا روغن مناسب انتخاب کنیم؟ با انتخاب روغن‌های سالم مانند کانولا، زیتون و کنجد، می‌توانیم خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهیم و کیفیت زندگی خود و خانواده‌مان را ارتقا دهیم. به پویش ملی تغذیه 1403 بپیوندید و با تغییرات کوچک در انتخاب روغن، گام‌های بزرگی برای سلامت خود و جامعه بردارید.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار,سیمای شهرستان,آموزش روان,رسانه روان,اخبار مدیریت,اخبار معاونت بهداشت,اخبار معاونت درمان,اخبار ورزشی,اخبار معاونت غذا و دارو,اخبار واحد روابط عمومی,مطالب آموزشی بهداشت خانواده,ویدئوها,[اخبار پايگاه],اخبار فرهنگ سلامت,آرشيو اخبار فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 342093
:
کلیدواژه ها
یسنا اکبری
خبرنگار

یسنا اکبری

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings