مطالب آموزشی

درباره شهرستان ملارد

شهرستان ملارد با مساحت ۹۶۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر یکی از شانزده شهرستان استان تهران است . این شهرستان دارای دو بخش مرکزی و صفادشت می باشد که در غرب استان تهران واقع شده و از غرب و شمال با استان البرز ، از جنوب با شهرستان رباط کریم و شهرستان ساوه و از شرق با شهرستان شهریار مرز مشترک دارد . فاصله شهرستان ملارد تا مرکز استان ۵۰ کیلومتر است. تا سال ۱۳۸۸ شهرستان ملارد در تقسیمات کشوری یکی از بخشهای شهرستان شهریار محسوب میشد تا اینکه براساس مصوبه شماره ۱۹۰۹۴/ت۴۱۸۳۶ مورخ 1388/02/01 هیئت محترم دولت و ابلاغیه شماره ۱۷۶۹۴۹/۶۱۱ مورخ 1388/09/08 استانداری تهران ، با انتزاع از شهرستان شهریار به شهرستانی مستقل ارتقاء یافت. این شهرستان دو بخش مرکزی و صفادشت ، یک دهستان بنام اخترآباد و ۵۹ روستا دارد .

شرایط اقلیمی شهر ملارد با شهرستان شهریار کم و بیش یکسان است این ناحیه دارای  زمستان های سرد و خشک و تابستان های نسبتا گرم و خشک می باشد و بهترین فصل این ناحیه را می توان از اوایل فروردین تا اواسط تیر ماه دانست . میانگین بارندگی حدود ۳۰ میلیمتر است که با ریزش برف و باران تامین می شود . این شهر در مسیر بادهای موسمی شهریار قرار دارد که با سرعت نسبتا زیادی از شمال به جنوب می وزد .

  • 1403/03/16 - 21:57
  • - تعداد بازدید: 57
  • - تعداد بازدید کنندگان: 48
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
مصاحبه دکتر فطورچی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان ملارد درخصوص غربالگری نوزادان 3 تا 5 روزه

به مناسبت روز جهانی تیروئید 4 الی 10 خرداد 1403

به منظور شناسایی بیماری کم کاری تیروئید بدو تولد...

334280.mp3 به مناسبت روز جهانی تیروئید 4 الی 10 خرداد 1403

دکتر فطورچی معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان ملارد درخصوص غربالگری نوزادان 3 تا 5 روزه، به مناسبت روز جهانی تیروئید از 4 الی 10 خرداد 1403، و به منظور شناسایی بیماری کم کاری تیروئید بدو تولد تحت مراقبت و درمان تا سه سالگی قرار می گیرند، با بهاره ناصری کارشناس واحد مبارزه با بیماریها مصاحبه و گفتگو کرد. ایشان در سخنانش افزود: در شبکه بهداشت و درمان ملارد، سالانه حدود 6 هزار نوزاد سه تا پنج روزه، غربالگری شده و از این میان، بیماران شناسایی شده تحت مراقبت و درمان تا سه سالگی قرار می گیرند. بیماری کم کاری تیروئید نوزادان در بدو تولد هیچ علامت بالینی ندارد و در صورت تشخیص به موقع در روزهای اولیه زندگی، بطور موثری قابل درمان است. درصورت عدم تشخیص زودرس و درمان به هنگام و مناسب، عارضه برگشت ناپذیر عقب ماندگی ذهنی اتفاق می افتد. برنامه کشوری غربالگری نوزادان از سال 1384 در نظام سلامت کشور ادغام شده است و تاکنون تعداد زیادی بیمار شناسایی و درمان شده و از عقب ماندگی ذهنی نجات یافته اند.

بیماری کم کاری تیروئید نوزادان چیست؟ به کمبود هورمون تیروکسین در بدن نوزاد، به هر علتی بیماری کم کاری تیروئید نوزادان می گویند. بروز بیماری کم کاری تیروئید نوزادان علت های زیادی دارد از جمله: کمبود ید-ازدواج های فامیلی-ابتلا مادر به بیماریهایی مثل مشکلات تیرویید، دیابت، فشارخون بالا در دوران بارداری و.....عوارض بیماری کم کاری تیروئید نوزادان شامل عقب ماندگی ذهنی، کوتاهی قد و کم شنوایی میباشد. درمان به هنگام و مناسب می تواند از بروز عقب ماندگی ذهنی در نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید پیشگیری کند. کلیه غذاهای دریایی، تخم مرغ، لبنیات، سبزی ها، گوشت ها، حبوبات و میوه ها منابع طبیعی ید هستند. برای درمان بیماری کم کاری تیروئید از قرص لووتیروکسین استفاده می شود که این قرص نباید هم زمان با قطره آهن، داروهای حاوی کلسیم و مولتی ویتامین مصرف شود، باید بین مصرف این داروها و مصرف قرص لووتیروکسین حداقل 4-3 ساعت فاصله باشد.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار,سیمای شهرستان,اخبار مدیریت,اخبار معاونت بهداشت,اخبار واحد بیماری ها,اخبار معاونت درمان,اخبار معاونت غذا و دارو,اخبار واحد روابط عمومی,ویدئوها,[اخبار پايگاه],اخبار فرهنگ سلامت,آرشيو اخبار فرهنگ سلامت
  • کد خبر : 334280
:
کلیدواژه ها
یسنا اکبری
خبرنگار

یسنا اکبری

Template settings